31 شهریور 1403

  • 1400/08/26
  • - تعداد بازدید: 221
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
شبکه بهداشت ودرمان شهرستان فراشبند

برگزاری دوره آموزشی دیابت برای آموزش دهندگان نهضت سواد آموزی فراشبند

به مناسبت هفته دیابت و پیرو تفاهم نامه بین نهضت سواد آموزی و شبکه بهداشت مبنی بر آموزش آموزش دهندگان سواد آموزی و با همکاری واحد مشارکت های مردمی شبکه، آموزشیاران و آموزش دهندگان سواد آموزی فراشبند با بیماری دیابت، راه های پیشگیری و درمان آن آشنا شدند.

به مناسبت هفته دیابت و پیرو تفاهم نامه بین نهضت سواد آموزی و شبکه بهداشت مبنی بر ارتقای سطح سواد سلامت آموزش دهندگان نهضت سواد آموزی و با همکاری واحد مشارکت های مردمی شبکه، آموزشیاران و آموزش دهندگان سواد آموزی فراشبند با بیماری دیابت، راه های پیشگیری و درمان آن آشنا شدند.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان فراشبند، کارشناس پیشگیری و مبارزه با بیماری های غیر واگیر این شبکه در این دوره آموزشی که با هدف ارتقای سطح سواد سلامت آموزشیاران و آموزش دهندگان سواد آموزی فراشبند برگزار شد، به معرفی انواع دیابت، عوامل خطر زا و ریسک فاکتورهای ابتلا به این بیماری، روند بیماری دیابت نوع یک و نوع دو و تفاوت های آن، علائم و نشانه های بیماری، عوارض بیماری، روش های پیشگیری از ابتلا به دیابت و همچنین راهکارهای کنترل قند خون در افراد دیابتی پرداخت.

 

«صادق عالیشوندی» بدن را همانند ماشینی دانست که متشکل از واحدهایی به نام سلول است که این سلولها برای حرکت و عملکرد خود، حتی در زمان خواب نیاز به انرژی دارد که منبع یا سوخت مورد نیاز برای تامین این انرژی، قندخون یا همان گلوکز است.

او افزود: سلولها برای اینکه بتوانند از قند موجود در خون استفاده کنند نیاز به یک واسطه یا یک کلید دارند به نام انسولین، که در لوزالمعده (پانکراس) ساخته می شود و توسط همان لوزالمعده نیز به درون خون ترشح می شود.

این کارشناس پیشگیری و مبارزه با بیماری های غیر واگیر، با تاکید بر اینکه بالا بودن مزمن قند خون موجب آسیب به تمامی اعضای بدن می شود، اضافه کرد: اگر به هر دلیل میزان قند خون (گلوکز) به صورت مزمن بالا باشد دیابت یا مرض قند بروز کرده است و اگر قند خون ناشتای فردی در دو نوبت جداگانه، مساوی یا بیشتر از 126میلی گرم بر دسی لیتر باشد بیمار مبتلا به دیابت است.

عالیشوندی با اشاره به اهمیت غربالگری افراد جامعه از نظر ابتلا به دیابت، گفت: تمامی افراد بالای 30 سال و افرادی که سن کمتر دارند به شرط داشتن سابقه خانوادگی ابتلا به دیابت در پدر، مادر، خواهر یا برادر، افراد چاق، افرادی که سابقه دیابت حاملگی، زنانی که نوزاد با وزن بیش از چهار کیلوگرم به دنیا آوردهاند و یا سابقه دو بار یا بیشتر سقط خود بخودی یا مرده زائی داشته اند، افراد مبتلا به فشار خون بالا و چربی خون بالا، از جمله افراد در معرض خطر دیابت هستند.

 

او بی تحرکی، شهرنشینی و چاقی از مهمترین عوامل مستعد کننده ابتلا به دیابت دانست و افزود: افرادی که به دلیل سابقه خانوادگی دیابت، سابقه دیابت بارداری، چاقی و فشار خون و چربی خون بالا، بیشتر در معرض ابتلای دیابت هستند باید این ارزیابی را از سنین پایین تر و سالانه انجام دهند.

کارشناس پیشگیری و مبارزه با بیماری های غیر واگیر شبکه فراشبند تغییر شیوه های نادرست زندگی و جایگزین نمودن آنها با رفتارهای بهداشتی را از مهم ترین راههای پیشگیری از دیابت عنوان کرد و افزود: کاهش وزن، انجام فعالیت بدنی منظم، کاهش مصرف قند و شیرینی، ترک سیگار، پرهیز از استرس و کنترل آن در زندگی و تغذیه مناسب، خود داری از مصرف مواد غذایی چرب مانند لبنیات چرب، کره، دنبه، روغن حیوانی، مغز،کله و پاچه، جگر، دل، قلوه، زرده تخم‌مرغ و یا به حداقل رساندن مصرف آنها، آب پز، بخارپز یا کبابی غذاها به جای سرخ کردن آنها و استفاده همیشگی از میوه و سبزیجات، نقش موثری در پیشگیری از دیابت دارند.

«شهربانو ابراهیمی» کارشناس جلب مشارکتهای مردمی شبکه فراشبند در خصوص برگزاری این برنامه های آموزشی، گفت: طبق مصوبات این تفاهم نامه، دوره های آموزشی برای این گروه، بمنظور ارتقای سطح سواد سلامت آموزشیاران و آموزش دهندگان با موضوعات مختلف بهداشتی ادامه خواهد داشت.

پایان خبر

  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 50489
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید